Vaknade till sol och snöfall idag. Men inga sura miner här. Det är ju bara mars och det här kallas ju för aprilväder. Sen är det fredag också. Då är det alltid lättare att vara på bra humör.
Idag ska jag dessutom äta lunch med inte bara en kär kollega utan även min gamla chef. Oj vad jag saknar honom. Han får mig alltid att bli glad och känna att allt är möjligt. En sån där chef som ger andra luft under vingarna. Bästa sorten.
Jag undrar om man egentligen kan lära sig sånt eller om man måste ha det naturligt? Det finns så mycket kurser och coacher idag men måste det inte komma inifrån?
Jag har haft chefer där det är väldigt tydligt att de agerar efter en manual. De börjar mötet med ett litet skämt eller en anekdot - gärna med rekvisita - för det stod rekommenderat i kapitel 2 under rubriken "att bryta isen". Men eftersom det inte känns äkta får det bara motsatt effekt.
Chefskap är inte lätt. Även om du har stor talang i att ta hand om personal kanske du inte har förmågan att driva projekt framåt och få saker ur händerna. En bra chef behöver verkligen vara en allkonstnär och de som klarar det har min beundran och respekt. Alla människor som får de omkring sig att må bra och blomma har min beundran och respekt.
//Åsa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar