Sjukstuga.
Känns extra trist när allt grönskar och solen lyser. Sonja hostar och snorar och jag bara sover och har lock för öronen.
För att pigga upp oss gjorde vi en smaskig äppelpaj till efterrätt. Det hjälpte faktiskt! Tänkte göra en rabarberpaj men det var slut på rabarber i landet. Jag har ett enkelt recept från rabarberpaj.nu som man kan variera med allt möjligt. Så fort det har blivit säsong så blir det med blåbär. Min personliga favorit.
Frukt- och bärpaj
1 dl havregryn
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
150 g smör
Blanda det torra. Smält smöret och blanda i. Lägg valfri frukt eller bär i en pajform. Om det passar kan du lägga till kanel eller stött kardemumma. Sprid ut smeten på frukten.
Grädda på 200 grader i 25 minuter.
Vi tog vaniljglass till idag!
//Åsa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar